Mannen i 90-årsåldern blev påkörd på Umeågatan i Helsingborg och avled. Än finns ingen misstänkt.

Mannen i 90-årsåldern blev påkörd på Umeågatan i Helsingborg och avled. Än finns ingen misstänkt. Foto: Mostphotos/Google street view

Fortfarande ingen gripen efter dödsolycka – 90-åring omkom

Skedde två smitningsolyckor inom loppet av tre veckor

HELSINGBORG.

I december i fjol blev en man i 90-årsåldern påkörd av en förare i en bil anmäld stulen. Mannen avled. På julafton blev en kvinna påkörd och fick allvarliga skador. Men ännu finns inga misstänkta för händelserna.

Det var i början av december som en man i 90-årsåldern blev påkörd på Umeågatan i Helsingborg. När polis och ambulans kom på plats fanns fordonet kvar, men inte föraren som hade kört på mannen. Bilen visade sig vara anmäld stulen.

Mannen fördes till akuten med livshotandes skador och hans liv gick inte att rädda.

Enligt Anders Rydén, utredare vid Helsingborgspolisen, har vittnen sett en eller eventuellt två personer som avvikit från platsen i samband med händelsen.

– Teknikerna har gjort ett jättearbete och vi har säkrat vissa spår från bilen som är högintressanta, säger han till Svt Helsingborg.

På morgonen på julafton fick en kvinna i 40-årsåldern föras till sjukshus med allvarliga skador till följd av att hon blivit påkörd. Händelsen inträffade på Johan Banérs gata och till det fallet finns inte heller någon misstänkt ännu. Men det ska finnas ett vittne i ärendet, enligt polisen.

– Vi hoppas kunna få in mer tips och vittnesmål. Mitt hopp är inte släckt, säger han till Svt.

Publicerad 06 February 2019 07:41