VIDEO: "Som att skära smör med en varm kniv"

Polisen hyllar trafikanternas agerande vid olycka

NV-SKÅNE/E6.

På tisdagsmorgonen inträffade en olycka på E6 där en lastbil körde i diket. Nu hyllas trafikanternas agerande av nordvästskånska polisen.

Räddningstjänst och ingripandepoliser fick rycka ut i morgontrafiken när en lastbil hade kört i diket på E6 i höjd med avfarten Lundåkra, utanför Landskrona.

Det uppstod kraftiga köer och blåljuspersonal behövde komma fram snabbt till platsen. Nu berömmer polisen i nordvästra Skåne trafikanternas agerande i ett facebookinlägg.

"STORT TACK. Så vill ingripandepoliserna från denna morgon ge ett riktigt fint beröm till alla trafikanter på E 6:an norrgående nära avfarten Lundåkra i tisdags morse. En trafikolycka inträffade och räddningstjänst och polis behövde komma snabbt på plats. Samtliga trafikanter, (ja, ni läste rätt!), vek åt varsin sida för att släppa fram utryckningsfordonen", skriver man.

En av poliserna på plats beskriver att framryckningen mellan trafikanter som exemplariskt vek åt sidan med sina fordon var "Som att skära smör med en varm kniv".

Ju snabbare man kunde komma fram, desto snabbare kunde man arbeta på platsen och kunde så småningom släppa på trafiken igen, konstaterar polisen.

Olyckan inträffade vid 06 på tisdagsmorgonen och trafiken påverkades fram till 13-tiden.

Publicerad 06 February 2019 10:31