Nu utreds den tragiska händelsen på lagret som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka.

Nu utreds den tragiska händelsen på lagret som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka. Genrefoto (bilden har inte att göra med händelsen): Adobe Stock

Brott kan ha legat bakom dödsolycka på lager

Händelsen utreds som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka

HELSINGBORG.

En man avled i början av året av sina skador på Ica-lagret i Helsingborg efter att ha krockat med en automatisk port. Enligt polisens förundersökning kan ett brott föreligga.

Av
Ida Asplund-Ådahl

Det var i januari i år som en man omkom i samband med en olycka på Ica Långebergas lager. I en kollision med en automatisk port avled han sedan till följd av sina skador. Företaget förbjöds av Arbetsmiljöverket, kort efter händelsen, att använda de automatiska portarna.

Enligt polisens försundersökning kan eventuellt brott föreligga med brottsrubriceringen arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Teknisk undersökning har gjorts och förundersökningsarbetet har startat. Men enligt Lars Magnusson arbetsmiljömål vid Åklagarmyndigheten är det många faktorer som spelar in.

– Nu analyserar vi det material vi har hittills fått in och avvaktar om arbetsmiljöverket anser att det begåtts ett brott. De kan tycka att någon orsakat dödsolyckan, men det är jag som avgör om någon varit oaktsam och att åtal därför ska väckas, säger han till HD.

Även Ica tittar på olyckan tillsammans med polisen, men vill inte ge några kommentarer till tidningen förrän undersökningen är klar.

Publicerad 20 February 2019 10:59