med hopp om större marknadsdelar ger sig Taxi Helsingborg in i samarbetet Sverige Taxi. Foto: Patrik Ek
med hopp om större marknadsdelar ger sig Taxi Helsingborg in i samarbetet Sverige Taxi. Foto: Patrik Ek
Kommentarer
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Taxibolag i nytt samarbete
TRANSPORT. Taxi Helsingborg vill ta marknadsandelar med hjälp av nytt franschisekoncept. I våras gick drygt hundra taxibolag samman i Svea taxi allians och blev med cirka 4 000 bilar landets största taxitjänst. Målet - att slå Taxi kurir med 3 500 bilar på fingrarna.

Med en gemensam logotype och möjlighet för kunden att beställa taxi via sitt "hemtaxinummer" ville man ta marknadsandelar. Men resultatet blev inte helt som planerat.

- Vi är nöjda med samarbetet med Svea taxi allians, men inte riktigt på alla plan. Det ska bli lättare för kunden med igenkänningen än vad det har varit innan, säger Tommy Edlund, vd i Taxi Helsingborg.


Enhetlig logotype

För att lyckas med vad Svea taxi allians misslyckats med har ett 150-tal beställningscentraler gått samman i det rikstäckande franschisekonceptet Sverige Taxi.

Med en betydligt mer avskalad framtoning, där reklamskyltarna på taket bland annat försvinner, ska Sverige Taxis bilar bli lättare att känna igen för kunderna. Samma logotype kommer att möta kunderna över hela landet, och Taxi Helsingborg blir först ut med att från och med idag ha helt ny framtoning på sina bilar.

- Nu får vi en kedja av bilar över landet som kommer att vara igenkännande. Det kommer att vara enklare att hitta Taxi Helsingborgs bilar. Många av våra konkurrenter har under flera år försökt efterhärma oss, säger Tommy Edlund.


Fortsatt samarbete

Taxi Helsingborg kommer att fortsätta vara med i Svea Taxi allians, att stiga av samarbetet är inte aktuellt i dagsläget.

- Vi har ett behov av att samarbeta lite olika på olika orter. Det finns inte utrymme i en stad av Helsingborgs storlek för tre olika grupperingar, så ett samarbete måste finnas.

Men är inte Sverige Taxi en direkt konkurrent till Svea taxi allians?

- Jo, det är det. Förhandlingar pågår med vad som ska hända med de två grupperingarna, säger Tommy Edlund.


Publicerad: 29. oktober 2008 02:18
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa