Amelie Lidén är ansvarig för E-commerce Park som växer upp i Kemiras gamla huvudkontor. Foto: Martin Wingren
Amelie Lidén är ansvarig för E-commerce Park som växer upp i Kemiras gamla huvudkontor. Foto: Martin Wingren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

E-handelscentrum på väg växa fram i Helsingborg


HELSINGBORG/NÄRINGSLIV. E-handeln är på väg att blomstra upp i södra delarna av Helsnigborg. Kemiras kontorshus längs Industrigatan håller på att förvandlas till ett e-handelscentrum, med namnet E-commerce Park.

Det började med att Dan Nilsson, som bland annat ligger bakom sajterna Fyndiq och Rola prylar, stötte på problem som e-handlare. Hinder som han ville hjälpa andra e-handlare att lösa genom att bygga upp ett kontorshotell där e-handlare ska kunna hyra in sig och samtidigt kunna stötta varandra. Han slog sig ihop med entreprenören Karsten Deppert, som även ligger bakom kontorshotellet Mindpark.

– Det ger e-handlare en möjlighet att skala upp verksamheten. Ibland behöver man ha ett större lager och ibland ett mindre och vissa har säsongsanställda, säger Amelie Lidén som är verksamhetsansvarig.

I dagsläget har företaget två våningsplan i Kemiras gamla lokaler. Men i takt med att Kemira flyttar ut så tar E-commerce Park över allt mer av byggnaden.

– Inom två år siktar vi på att ha hela byggnaden, säger Amelie Lidén.

Förutom kontorsutrymmen har verksamhten 5 000 kvadratmeter lagerbyggnader i nära anslutning till byggnaden, i hamnen. Tanken är att e-handlarna ska kunna hyra lager utan att binda upp sig, som ofta är fallet, under lång tid på för stora eller för små ytor. Dessutom ser man fördelar i och med att många kompetenser sitter under samma tak.

– Kompetens samlas, någon kanske kan marknadsföring, någon är bra på it-lösningar och någon annan kan lager och logistik, säger Amelie Lidén.

Två hyresgäster är klara och två är på väg in. Det finns cirka 110 kontor i byggnaden så det finns med andra ord potential att växa.

– Jag har haft många visningar, en till tre om dagen. Ju fler som flyttar in desto fler blir intresserade av att också flytta in, säger Amelie Lidén.


Publicerad: 30. januari 2015 09:47
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu