Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

HIF-tränare tar över i ÄFF

Daniel Jönsson klar för Ängelholms U17


ÄNGELHOLM. Ombyggnationen efter degraderingen till söderettan fortsätter i Ängelholms FF. För inte så längesedan tog meriterade Karl-Gunnar Björklund över som tränare i herrarnas seniorlag. Nu har klubben även klart med HIF-fostrade Daniel Jönsson som ny tränare i U17.

Efter tre år som ungdomstränare i HIF tar Daniel Jönsson klivet två och en halv mil norrut till Ängelholm. Där ska han leda klubbens U17-lag.

"Jag har aldrig tidigare tagit på mig ett så inspirerande och spännande projekt, detta är en stor drivkraft för mig", skriver 36-åringen själv på ÄFF:s officiella hemsida.

Den egna fotbollskarriären startade i HIF och gick vidare till Ramlösa BoIS, Råå och HAIS. Det var även i den senare som han inledde sin tränarkarriär, som assisterande träanre till Thomas Wiberg 2009-12. Efter det blev det två och en halv säsonger som huvudtränare i Gantofta, innan det bar tillbaka till ungdomsleden i HIF.

"Där började jag min stora utveckling som ledare och som instruktör. Tidigare hade jag varit en helt okej instruktör, men i HIF gick allt mycket snabbare och detaljer blev mycket mer viktigt", fortsätter han.

Avslutningsvis vänder han sig till fansen för stöd:

"Jag hoppas att så många som möjligt kommer och stöttar pågarna i U17, för lite uppförsbacke startar vi i".

Daniel Jönsson tar över efter Håkan Magnusson som i början av året lämnade ÄFF:s U17-lag och isället tog över Landskrona BoIS dito.

ÄFF har även gjort klart med den tvåfotade mittfältaren Alexander Klintberg, född 2001, från Höganäs i U17-laget, den 17-årige IF Löddefostrade anfallaren Andreas Hermansson, närmast från IFK Osby, i U19, samt Robin Westberg (Ljungbyhed) och Erik Johansson (Förslöv) i U15.


Publicerad: 21. februari 2017 10:07
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa