Helsingborgs IF:s nye ordförande Krister Azelius.
Helsingborgs IF:s nye ordförande Krister Azelius.
Joel Winqvist
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Klart: Han är Helsingborg IFs nye ordförande

"Det är ett tufft läge"


Fotboll. Igår blev det klart. Precis som väntat valde Helsingborgs IF Krister Azelius som ny ordförande.

Under måndagen ägde Helsingborgs IF:s årsmöte rum. Redan innan stod det klart att klubben skulle välja en ny ordförande och att det blev Krister Azelius som tar över var verkligen ingen överraskning.

Så här sa Krister till Lokaltidningen för knappt två veckor sedan när det blivit känt att han föreslagits som ny ordförande.   

– Det är både hedervärt och spännande och jag har varit med i styrelsen tidigare så jag är bekant med miljön, säger han.

Samtidigt så menar Krister Azelius att det är viktigt att se de skillnaden på det HIF han repressenterade då och klubbens situation idag.

– Det är ett tufft läge och det gäller att återställa HIF på ganska bred front och det passar både mitt intresse och mina egenskaper om jag blir vald som ordförande.

För att återställa föreningen tror Krister Azelius att det kommer krävas en del.

– Vi måste kavla upp ärmarna för att återta vår position. Truppen har sitt att göra på gräset, men vi har ett jobb att göra som är större än tre poäng i veckan.

Därför menar han att det inte går att isolera sportsliga framgångar från läktaren.

– Vi måste bygga på förtroendet och få alla nordvästskåningar som bryr sig ombord på ett eller annat sätt för att göra den turn around som vi står inför. Det handlar om staden, besökarna och medlemmar av näringslivet.


Publicerad: 14. mars 2017 10:07
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa