Marie Lindkvist och Cecilia Hellke (till höger) som tidningen intervjuade inför mötet den 25 oktober. Foto: Joel Winqvist/Arkiv
Marie Lindkvist och Cecilia Hellke (till höger) som tidningen intervjuade inför mötet den 25 oktober. Foto: Joel Winqvist/Arkiv
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Larödsbors engagemang sprider sig


HELSINGBORG. För några veckor sedan skrev vi om Larödsbors initiativ till att hjälpa nyanlända familjer som ska flytta in i modullägenheter i området.

För några veckor sedan hölls ett möte mellan volontärerna och Helsingborgshem och kommunen.

– Det är underbart. Det var konstruktivt, folk är öppna och vill erbjuda sin famn, säger Dragana Curovic på Helsingborgshem.

Cecilia Hellke var en av de Larödsbor som vi pratade med inför mötet. Nu fortsätter volontärarbetet inför inflyttningen för de nyanlända som ska ske senast vid årsskiftet, menar hon.

- Vi har blivit mer konkreta och delat upp arbetet i grupper, skriver hon i ett mejl till Lokaltidningen. Bland annat planerar volontärerna för en välkomstfest i samband med inflyttning.

Nu står det klart att en förening håller på att bildas för att lättare samordna insatserna, men Dragana Curovic betonar att det beror på vilket behov som familjerna har.

Engagemanget att hjälpa har nu spridit sig till Maria park, där modullägenheter uppförs på samma sätt som i Laröd, med planerad inflyttning kring årsskiftet.

– Det känns jätteskönt att den positiva andan sprider sig, fortsätter Dragana Curovic om engagemanget som även där startade på Facebook fast av en person som arbetar inom svenska kyrkan i området.


Publicerad: 10. november 2016 08:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu