På studiebesök i Ängelholm. Foto: Pressbild
På studiebesök i Ängelholm. Foto: Pressbild
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ny järnvägsutbildning för nyanlända ingenjörer


HELSINGBORG/ÄNGELHOLM. Behovet av ingenjörer inom järnvägsbranschen är stort. Därför startar Trafikverket en påbyggnadsutbildning för 50 nyanlända ingenjörer. Utbildningen kommer att bedrivas i Ängelholm och Helsingborg.

– Många av dem som kommit till Sverige har utbildning och erfarenhet som järnvägsbranschen behöver. Utbildningen gör att vi snabbare kan ta tillvara deras kompetens samtidigt som det ger stora vinster för individerna, arbetsgivarna och hela samhället, säger Niclas Lamberg, HR-direktör på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Järnvägsutbildning för nyanlända ingenjörer, JUNA-projektet är ett samarbete mellan Trafikverket, Arbetsförmedlingen, Helsingborg stads vuxenutbildning och företag inom branschen. Utbildningen omfattar heltidsstudier i Ängelholm och Helsingborg. Studierna pågår i 9 månader och slutar i månadsskiftet maj/juni 2018. Yrkessvenska och praktik ingår, och kursdeltagarna har utbildning inom något av dessa specialområden: bygg och anläggning, maskinteknik, datateknik, elektroteknik och väg- och vattenbyggnad.


Publicerad: 07. september 2017 14:53
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu