Entré 2 på Väla har invigts och fem nya butiker flyttar in. Foto: Martin Wingren

Entré 2 på Väla har invigts och fem nya butiker flyttar in. Foto: Martin Wingren

Väla fortsätter utbyggnaden - fler butiker invigda

Men city ohotat enligt centrumchef

HELSINGBORG. Nu har etapp två i utbyggnaden av Väla centrum invigts. När ombyggnaden är helt klar till våren 2012 siktar köpcentrumet på en ökning i omsättning på 800 miljoner kronor. Men Väla och Helsingborgs centrum kan leva i symbios, enligt centrumchefen Niklas Blonér.

- Den diskussionen har pågått sedan 1974 (då Väla centrum etablerades, reds. anm.). Det är två olika kundgrupper, jag ser Väla och city som komplement till varandra, säger Niklas Blonér.
Satsningar i city
Han flaggar för satsningar även i centrum från fastighetsbolaget Diligentias sida, det fastighetsbolag som äger Väla centrum.
- Magnus Stenbockgallerian, som Diligentia också äger, håller vi på att se över för att fräscha upp och snygga till. Butikerna som ligger där går också bra, säger Niklas Blonér.
Fem nya butiker öppnade i förra veckan på Väla centrum när entré 2 invigdes och nio butiker som funnits på Väla sedan tidigare flyttade in i nya lokaler. Målet för köpcentrumets omsättning är tre miljarder kronor. Totalt kommer 2 000 personer att arbeta på köpcentrumet när de nya delarna står klara i vår, en ökning med 700 personer. Satsningen på nya Väla var nödvändig för att hänga med i tiden oh för att möta nya krav från kunderna, enligt Niklas Blonér.
Kräver mer
- Kunder kräver ett större utbud. Och det är snabbare svängningar inom mode och trend i dag, säger Niklas Blonér.
Hela ombyggnaden planeras vara klar i mars 2012. Utöver den senaste invigningen blir det fler butiksöppningar den 24 november och 23 februari. Köpcentrum har då vuxit med 20 000 kvm till 70 000 kvm och har totalt 180 butiker.

Niklas Blonér. Foto: Martin Wingren

Niklas Blonér. Foto: Martin Wingren

Publicerad 20 October 2011 12:01