femtiofem plus ?vd Gustaf Heverius och grundaren Jan Nyberg. ?Foto:?Martin Wingren

femtiofem plus ?vd Gustaf Heverius och grundaren Jan Nyberg. ?Foto:?Martin Wingren

Skånes snabbast växande företag

NÄRINGSLIV. ?Bemannings-företaget Femtiofemplus har blivit bästa Gasellföretag i Skåne. Under perioden 2010-2013 har företaget haft en tillväxt på 900 procent.
?Jan Nyberg grundade Femtiofemplus för fem år sedan, som ett bemanningsföretag för hushållsnära tjänster med en egen nisch – att anlita erfarna seniorer.
I dag finns företaget över hela landet, har 500 timanställda och växer genom franchising. Nyligen utsågs företaget till Gasellföretag av tidningen Dagens industri och är dessutom det företag i Skåne som växt snabbast, med 900 procent und er perioden 2010-2013.
– Jag är själv till åren kommen och vet att äldre blir yngre med åren. I stället för att äldre sitter hemma och tittar på väggarna så kan de få en guldkant på tillvaron och de gör ett gott jobb. Det finns en ära i det hos äldre. Och nöjda medarbetare ger nöjda kunder, vilket ger fler kunder, säger Jan Nyberg.

Företaget har i dag fler grenar än hushållsnära tjänster. Man utför bland annat arbete åt bostadsrättsföreningar, arbetar även mycket mot kommuner med hemservice och ett nytt område som företaget ligger i startgroparna för är etableringsverksamhet för nyanlända invandrare.
– Det finns många oseriösa aktörer inom detta område men vi kommer att vara en seriös aktör, säger Jan Nyberg.
Han ser framför sig ytterligare tillväxt i och med att Femtiofemplus har fått en ny huvudägare under året, investmentbolaget Berkway. Ny vd sedan tre månader är 29-årige Gustaf Heverius.
– Jag sänker medelåldern rejält, säger han och skrattar.
– Vi har alla saker på plats för att kunna växa. Vi har bra medarbetare, nöjda kunder och vi är ett företag som är fair och schysst som satsar på långsiktiga relationer med långsiktiga ägare i ryggen, säger Gustaf Heverius.
Första året omsatte Femtiofemplus 400 000 kronor. År 2010 2,5 miljoner och förra året drygt 25 miljoner kronor.
– Målet är att växa till 100 miljoner under 2016, säger Gustaf Heverius.
De ser utmärkelsen till Gasell som ett kvitto på att företag går i rätt riktning.
–Det är en bekräftelse på att vi gjort rätt, en fjäder i hatten. Vi har våra fantastiska medarbetare att tack för det, säger Jan Nyberg.
– För mig är det den perfekta starten som vd, säger Gustaf Heverius.

Publicerad 10 November 2014 14:40