Foto: Skärmdump bukowskisrealestate.com

Foto: Skärmdump bukowskisrealestate.com

Fredins lyxvilla såld

Av
Ida Asplund Ådahl/Anders Sjölin

HELSINGBORG. Den före detta HIF-ordföranden Sten-Inge Fredin har fått sin moderna lyxiga Hittarpsvilla såld.
Köpeskillingen är ännu hemlig, men fick säljaren som man ville, landade prislappen kring 55 miljoner kronor för de dryga 700 kvadratmetrarna. Det skulle innebära den högsta prislappen på en villa i Helsingborg någonsin.

I augusti 2011 utannonserades Sten-Inge Fredins villa för första gången. Priset på 55 miljoner gjorde objektet där och då till en av Sveriges absolut dyraste villor på marknaden.
Det rådde ingen tvekan om att det då fanns stort intresse från allmänheten för sjurumsvillan på 445 kvadratmeter, och med en biarea på cirka 241 kvadrat, samt med utsikt över Hittarp och Öresund.
Förmodligen var det mer nyfikenheten är priset som lockade. Prislappen på 55 miljoner fick nog de flesta att rygga tillbaka.

Självaste uppförandet av villan i Hittarp var inte okontroversiellt. Den moderna arkitekturen och storleken på huset fick många att höja kritiska röster, och även Länsstyrelsen uttryckte initialt en viss tveksamhet eftersom huset skulle kunna innebära ingrepp i miljön.
Men nu – tre och ett halvt år efter att huset lades ut på marknaden - har den stora villan med skifferfasad, byggd 2006, fått en köpare.
Mäklaren som har stått för försäljningen av Sundsliden 13 är Bukowskis Real Estate, på vars hemsida objektet benämns som ”Internationellt med panoramavy över Öresund”.
På Bukowskis hemsida klassificeras numera objektet som sålt.

När Lokaltidningen ringer upp Sten-Inge Fredin är det locket på när det kommer till husaffären. Han vill varken kommentera den faktiska försäljningen eller slutpriset.
– Jag har inga kommentarer till detta i dagsläget. Men det har inget med mig att göra, säger han på telefon.
Huset har varit ute länge till försäljning, känns det bra att det äntligen är sålt?
– Legat ute länge? Det är relativt, säger han.
Enligt uppgifter till Lokaltidningen blir dock familjen Fredin Hittarp troget. Flyttkalaset från Sundsliden 13 har redan gått till annan villa i området.
Fotnot 1: Tidigare försäljningsrekord för en villa i Helsingborg är 32.600.000 kronor för en villa på Bengt Langhs gata.
Fotnot 2: Enligt Svensk Mäklarstatistik kostade en genomsnittlig Helsingborgsvilla 3.088.000 kronor under perioden augusti-oktober 2014.

Fakta om Sundsliden 13

Tomtarea: 1 398 kvm.
Boarea: 445 kvm.
Biarea: 241 kvm.
Fastighetsbeteckning: Latinseglet 2.
Källa: bukowskisrealestate.se

Publicerad 04 December 2014 14:15