Foto: Martin Wingren

Foto: Martin Wingren

De tar över Gastros lokaler

HELSINGBORG. ?Restaurang Gastro flyttar till nya lokaler på Järnvägsgatan. De som står redo att fylla lokalen på Södra Storgatan är ägarna av Beach Club Gröningen.
Namnet har de inte satt än men de nya innehavarna siktar på att skapa en ny mötesplats för helsingborgarna i Gastros gamla lokaler.

– Det kommer att bli en restaurang och bar, en naturlig mötesplats för alla med fokus på åldersgruppen 25-45 år, säger Michael Fogelqvist som är en av delägarna.

Tar med sig idéer
I dagsläget äger han Beach Club Gröningen tillsammans med tre andra, Patrik Jakobsson, Robert Börjesson och Mattias Tornblad. Därifrån tar de med sig vissa idéer för den nya lokalen även om det nya stället kommer ha en egen identitet och inriktning, berättar Michael Fogelqvist.
– Det vi tar med oss är att vi lyckats skapa en naturlig träffpunkt för alla åldrar. Vare sig man bara vill slinka in på ett glas vin, ta något lätt att äta, välja en trerätters á la carte-meny eller komma förbi senare på kvällen för en drink ska det kännas som ett naturligt val att komma till oss. Det har vi lyckats skapa sommartid och nu vill vi ta med det här till det nya stället som kommer att ha öppet året runt. Vi har haft tankar på att öppna ett sådant ställe i ett drygt år och har nu hittat en bra lokal, säger han.
Vad är det som gjorde att ni fastnade för den här lokalen?
– Det finns redan en bar och en restaurangdel på plats vilket innebär att vi kan fokusera vårt arbete på inredningen, det som gästerna kommer att se. Vi har tagit in en arkitektfirma från Göteborg som skapat många restauranger men där vi är de första i Helsingborg som man valt att jobba med. Tanken är att skapa en känsla som inte redan finns i stan och då är det nyttigt med influenser och idéer från människor som skapat framgångsrika koncept i andra städer, säger Michael Fogelqvist.

Vill sticka ut
Han berättar att man vill sticka ut med koncept och inredning och att det finns ett tomrum att fylla i Helsingborg.
– Det finns många bra restauranger och barer i Helsingborg och vi vill komplettera utbudet genom att skapa något nytt som vi hoppas ska sticka ut lite. Vi vill skapa ett ställe för folk som inte vill gå på nattklubb men ändå ha en trevlig kväll med bra puls. Och samtidigt vara ett naturligt mellansteg för de som senare på kvällen ska vidare till nattklubbarna.
Hur sticker man ut i det stora utbudet?
– Det gäller att hitta en nisch och göra något som andra inte gjort redan. Vårt koncept är ytterligare en pusselbit i ett redan bra utbud i stan. Vi kommer fokusera på innovativitet i både kök och bar med mycket fokus på att gästen ska få en upplevelse oavsett vilken tid man besöker oss, och oavsett om det bara är en snabb visit eller om man väljer att stanna hos oss hela kvällen. Hit ska man kunna gå för att äta i restaurangen, fortsätta med en avec och sedan förflytta sig till baren för lite drinkar samtidigt som tempot skruvas upp i lokalen ju längre kvällen lider, säger Michael Fogelqvist.
De nya ägarna tar över lokalen den 5 januari och preliminärt öppningsdatum är vid månadsskiftet februari/mars.

Publicerad 10 December 2014 15:42