Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson i aktion under helgens premiärshow. Foto: Johan Jonasson

Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson i aktion under helgens premiärshow. Foto: Johan Jonasson

Artistelit visar nya sidor

Årets julshow på Sundspärlan varvar hits med komik

HELSINGBORG. Gamla hits och en nostalgisk stämning, men när delar av Sveriges artistelit julshowar på Sundspärlan bjuder de även på lite nya, komiska sidor.


Första halvan av julshowens titel ”25 hits och 57 kg humor” står Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson för.
Resten bidrar Anna Bromee med. Fast egentligen är det ju mer än så.
– Det var faktiskt genom musiken jag började min karriär, säger Anna Bromee, som för en bredare allmänhet lär vara mest känd för sina imitationer och komedieegenskaper i tv-programmet Partaj och som teaterskådespelare.
Så sent som i år sjöng hon tillsammans med Gladys del Pilar, Kajsa Ernst och Babben Larsson Edith Piaf-låtar i en hyllningsskiva till den 100-årsjubilerande artisten. Hon har även tolkat klassiska svenska artister som Lill-Babs, Lill Lindfors och Siw Malmkvist i en tidigare julshow, bland mycket annat.

När hon nu slår sig samman med de tre artistveteranerna för showen på Sundspärlan lär hon blotta några lite halvt okända komiska sidor hos dem, även fast särskilt Tommy Nilsson brukar vara åt det hållet annars också, menar hon.
– Så kommer det bli. Killarna är också roliga, men jag tror att vi kommer att få se en lite annan bild av dem, förklarar hon.
Anna Bromee har arbetat med manus under våren och sommaren men det var först under sluttampen innan fredagens premiär som de hunnit repa ordentligt.
– Anna är fantastiskt rolig. Hon lättar upp stämningen och har så bra tajming. Hon hittar de roliga dialogerna, menar Patrik Isaksson som beskriver sig som duracellkaninen bland de manliga sångarna.
– Tommy är lugn och metodisk medan Uno är smått förvirrad och gör några konstnärliga instick emellanåt, beskriver han skämtsamt samarbetet. Trion hittade varandra under en Växjöspelning för ett par år sedan och turnerade även ihop förra sommaren.

"Vi kör alla klassiska hits"

Grunden i showen är tydlig. Fokus är på de gamla hitsen, såsom ”En dag”, ”Under ytan” och ”1985”, för att nämna några.
Eller som Patrik Isaksson formulerar det:
– Hitsen kommer att ”svischa” förbi öronen. Vi kör alla klassiska hits, men det blir nya varianter ibland, avslöjar han.
För somliga helsingborgare är Anna Bromee ett känt ansikte. 2013 spelade hon i Fredriksdalsteaterns ”Allo allo emliga armén” och uppsättningen ”Du får allt som är jag” som hon spelade i besökte bland annat Helsingborg mellan 2013 och 2015.
– Så Helsingborg är lite som min andra hemstad, säger en förväntansfull Anna Bromee.

Publicerad 24 November 2015 10:16