Bilden har inget med stiftelsen att göra. Foto: Mostphotos

Bilden har inget med stiftelsen att göra. Foto: Mostphotos

Stiftelse ska hjälpa Helsingborgsfamiljer till en hälsosam livsstil

Ny satsning i staden

Av
Lokaltidningen

HELSINGBORG. Stiftelsen ”En frisk generation” en icke-vinstdrivande stiftelse med syfte att hjälpa och inspirera barnfamiljer till en hälsosam livsstil. Sedan tidigare har den varit verksam i Södertälje, Haningen och Kungsbacka. Nu står det klart att Helsingborg blir den fjärde kommunen.

– Detta innebär att föräldrar och barn i årskurs två i några skolor i Helsingborg, samt deras syskon, erbjuds att kostnadsfritt delta i olika fysiska aktiviteter och gemensamma måltider två gånger i veckan. Syftet är att inspirera och ge barnfamiljer verktygen för att själva kunna påverka sina livsval och på så sätt minska risken för sjukdomar och ohälsa på sikt. Vi är glada och stolta att kunna erbjuda detta i vår stad, säger Cecilia Engström, ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden i Helsingborg, i ett pressmeddelande.

– Utöver de regelbundna veckoaktiviteterna anordnas också aktiviteter som exempelvis lägerverksamhet, skidresor och familjelopp, säger Anja Nordenfelt, verksamhetschef för ”En frisk generation”.

"En frisk generation"...

... stöds av företag och organisationer som delar visionen om en
uppväxande generation med en hälsosam livsstil och ökad livskvalitet.
Samarbetspartners är ICA, Mekonomen, Helsingborgsbaserade Nestlé, Stadium, Carl Bennet AB och Kronprinsessparets bröllopsstiftelse, Skandia. Stiftelsen beskyddas av H.K.H Prins Daniel.

Publicerad 10 December 2015 08:00