Nilla Nielsen menar att steget till att författa fiktiva böcker inte är så himla stort. “Jag har alltid en historia att berätta i mina låtar”, säger hon. Foto: NPP Photo Sweden

Nilla Nielsen menar att steget till att författa fiktiva böcker inte är så himla stort. “Jag har alltid en historia att berätta i mina låtar”, säger hon. Foto: NPP Photo Sweden

Trippla höjdpunkter för Nilla Nielsen

Rockartisten har ett spännande halvår framför sig

HELSINGBORG. Från liten till en betydligt större scen, från svenska tillbaka till engelska men också för första gången in i fiktionens värld. Helsingborgsartisten Nilla Nielsen tar stora steg på helt olika plan i år.

I fjol var det Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson. I år är det Hasse Andersson, Nisse Hellberg och Nilla Nielsen som blir huvudnumret på Sundspärlans julshow.
Det innebär ett kliv bort från Svartklubbsscenen som Nilla Nielsen uppträdde på i samband med fjolårets gala, och in på en klart större scen.
– Det är två sköna killar, med härliga personligheter. Det blir mycket rock, ös och värme, säger hon om det som komma skall.
– Vi kommer att bjuda på originallåtar från respektive artist, men mer än så vågar jag nog inte säga än, säger hon med ett skratt.

Nya låtar bjuder Helsingborgsartisten också på i sitt kommande album som hon släpper i höst. Det senaste sjöng hon på svenska, i ett singer-songwriter/vispop-hopkok. Nu tar hon steget tillbaka till rocken.
– Det blir tillbaka till rötterna. Rocken har alltid varit ursprungskällan för mig.
Låtarna på albumet är visserligen nya för fansen, men inte helt och hållet för Nilla.
– Det blir en mix av äldre låtar, som jag hittat i gömmorna men som inte har kommit med på något av de tidigare albumen. Jag har skrivit så mycket genom åren, säger hon.

Men ungefär samtidigt ger hon sig ut på betydligt mer ovan mark. Nilla Nielsen har sedan 2014 skrivit på en spänningsroman, som släpps i höst. Ett steg in i fiktionens värld.
– Det är en spänningsroman med en stark kvinnlig karaktär, och med många bottnar i den. Den behandlar ämnen som kvinnoförtryck, miljöfrågor och att jordens resurser utarmas, säger helsingborgskan som varit med i Greenpeace sedan barnsben.
– Jag har alltid varit engagerad. Jag tycker att man ska påverka och göra så gott man kan, menar hon.

Publicerad 27 June 2016 15:00