Lovisa Fhager Havdelin. Foto: Pressbild

Lovisa Fhager Havdelin. Foto: Pressbild

Teskedsorden får helsingborgare som ny generalsekreterare

Lovisa Fhager Havdelin ny generalsekreterare

HELSINGBORG/INRIKES. ?Lovisa Fhager Havdelin, 33 år, från Helsingborg har utsetts till ny generalsekreterare på stiftelsen Teskedsorden.

Teskedsorden har sitt säte i Stockholm och arbetar för ökad tolerans och respekt människor emellan i en tid när intolerans blir allt mer påträngande. Nyligen fick journalisten Niklas Orrenius Teskedsordens stipendium för sitt arbete med att kartlägga och synliggöra främlingsfientlighet och politisk extremism.
?Lovisa Fhager Havdelin har fram till nu varit verksamhetschef i stiftelsen.
- Vårt arbete behövs tyvärr mer än någonsin och jag ser fram emot att fortsätta jobba med att skapa positiva attityder i samhället, säger hon i ett pressmeddelande.
Förutom sitt engagemang i Teskedsorden sitter Lovisa Fhager Havdelin även i styrelsen för organisationen WONSA (World Of No Sexual Abuse). 2015 tilldelades hon utmärkelsen årets ”FN-supporter” och blev i år uttagen att delta i Anna Lindh Academy:s ledarskapsprogram med fokus på mänskliga rättigheter. Hon sitter även i Nationalkommittén för Raoul Wallenbergs dag och är knuten till UN Foundations globala nätverk ”+Social Good Connector”.

Publicerad 08 December 2016 09:00