Isabell, 17, blev uppsagd – fick beskedet på Facebook

"Kunde de inte ta det öga mot öga?"

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

HELSINGBORG. Isabell Angelhammar, 17 år, fick veta att hennes timanställning på Busfabriken i Helsingborg var uppsagd. Hon fick beskedet genom ett Facebook-meddelande.
– Jag blev chockad. Kunde de inte ta det öga mot öga? undrar hon.
Isabell har haft extrajobbet på leklandet Busfabriken i ett år. Plötsligt fick hon ett meddelande på Facebook där de stod att chefen väljer att säga upp samarbetet.
– Det kom från ingenstans. Jag skrev och frågade om jag gjort någonting för om jag har det vill jag veta det. Men hon svarade inte.
Hur kändes det?
– Jag blev mest chockad. Jag var i skolan då. Jag har ställt upp och i princip jobbat varje helg i ett år och hela mitt sommarlov. Jag gjorde inte upp några planer i somras för jag visste att de skulle ringa klockan 14 varje dag, säger Isabell Angelhammar.
Isabell Angelhammar märkte att något var fel under den sista tiden hon arbetade på leklandet.
– Min chef slutade prata med mig. Jag har hört av andra att hon sagt att de skulle hålla sig borta från mig, säger Isabell Angelhammar.
Även Isabells tidigare arbetskamrat Julia Nilsson blev uppsagd på ett liknande sätt. Tony Andreasson är koncernchef på JIMMAB som äger Busfabriken. Han säger sig inte känner till att personal blivit uppsagda via Facebook.
– Jag tycker det låter märkligt. Jag vet att vi har haft en avdelningschef på Busfabriken i Helsingborg som varit sjukskriven en längre tid och att vi har haft en vikarie där under tiden. Men såhär ska det inte fungera, ingen på våra företag har tidigare blivit uppsagda på det sättet, säger han till Helsingborgs Dagblad, som var först med att uppmärksamma händelsen.
– Jag tycker det låter märkligt. Jag vet att vi har haft en avdelningschef på Busfabriken i Helsingborg som varit sjukskriven en längre tid och att vi har haft en vikarie där under tiden. Men så här ska det inte fungera, ingen på våra företag har tidigare blivit uppsagda på det sättet, säger han.
Hur borde chefen ha gjort?
– Som chef borde man ta det öga mot öga, säger Isabell Angelhammar.
Efter händelsen har Isabelles pappa hört av sig till företaget. Där har högre chefer bett Isabell om ursäkt och erbjudit henne sina arbetstimmar tillbaka.
– Det är jag inte intresserad av, inte efter att ha blivit behandlad så här, säger Isabell Angelhammar bestämt

Publicerad 15 December 2016 05:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag