Välkommet tillskott till OV Helsingborgs storsatsning

750 000 kronor mer till handbollsklubbens samhällsprojekt

HELSINGBORG. OV Helsingborgs storprojekt för ungdomar, "Handbollsskola för alla", får nu välbehövliga pengar från Crafoordska stiftelsen med 750 000 kronor som stöd till samhällssatsningen.
Det är högst välkomna pengar som tillförs satsningen på unga i några av Helsingborgs mer utsatta stadsdelar, såsom Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal och Söder, menar Johnny Karlsson, ansvarig för OV:s styrgrupp för projektet.
- Vi är oerhört tacksamma för att även Crafoordska stiftelsen bidrar med ett betydande belopp till vårt projekt. Det betyder mycket att vi nu kan genomföra vad vi planerat enligt vår ursprungliga projektplan, kommenterar han i ett pressmeddelande.
- Vi ser dock redan efter några månader att projektet fyller ett stort behov och att vi måste planera för utökad verksamhet. Det innebär att vi kommer att behöva ytterligare bemanning och insatser i projektet. Vi känner ett stort stöd från företag, privatpersoner och andra och är därför övertygade om att kunna finansiera även en sådan utökning, fortsätter Johnny Karlsson. 
 

Projektet engagerar ett stort antal barn och ungdomar.

Projektet engagerar ett stort antal barn och ungdomar.

Både handbollsträning och läxhjälp

Som Lokaltidningen tidigare har skrivit om finansieras projektet i huvudsak av Allmänna Arvsfonden med 4 550 000 kronor över tre år. Huvudsyftet med projektet är att erbjuda handbollsträning och andra aktiviteter samt läxhjälp till barn i nämnda stadsdelar i Helsingborg för att minska risker för utanförskap och istället verka för integration in i OV Helsingborgs omfattande ungdomsverksamhet.

Mats Jacobson är projektledare för satsningen och menar att bidraget kommer väl till pass.
- Vi har kommit igång med projektverksamheten betydligt snabbare än vad vi kunnat föreställa oss. Det har varit mycket att göra men är så roligt att se vad som kan åstadkommas för barnen. Bidraget från Crafoordska stiftelsen ger oss ytterligare energi och trygghet i projektet. Vi är mycket tacksamma för det, säger han.  

Handbollsskola för alla

Målsättningen är att inom tre år engagera totalt 200 barn i åldrarna 6-9 år och att minst 50 procent av barnen som fyller 10 år fortsätter att vara aktiva inom klubben. Vidare är målsättningen att kunna erbjuda kontinuerlig läxhjälp till barnen samt att även engagera barnens föräldrar i projektverksamheten.

Källa: OV Helsingborg

Publicerad 20 December 2016 08:43

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag