Pettsonutställning inne på sista varvet

Nio månader sedan vernissaget

HELSINGBORG. Tiden går fort. Det var snart nio månader sedan den fantasifulla utställningen om gubben Pettson, katten Findus och de andra av den Helsingborgsbördige skaparen Sven Nordqvists karaktärer öppnade på Dunkers kulturhus.
Om en och en halv vecka, den 22 januari, är det sista chansen för besökare att bevittna utställningen.
I samband med söndagsscen på Dunkers samma dag ska hela rasket firas av, eller som det kallas på kulturspråk: ett finissagekalas ska hållas. Om vernissage är starten och firandet av något nytt som sker eller öppnar, är finissage istället den sista visningsdagen.

Den 22 januari, följaktligen en söndag, har besökarna i teatersalen möjlighet att möta de karaktärer som underhållit i utställningen. 15.30 dukas kalasbord i bästa Pettson och Co-stil upp, skriver Dunkers kulturhus i ett pressmeddelande. Dagen till ära bjuds besökarna på teaterentrén, men biljetterna måste som vanligt förbokas i receptionen.

Söndagsscen fortsätter sedan på Dunkers, varje söndag åtminstone mars månad ut. Närmast i tiden är, efter Pettsonspektaklet den 22:e, Hamlet med Teater Jaguar söndagen den 29 januari klockan 15.00.
Den handlar om att Hamlets pappa har blivit mördad, hans mamma har gift om sig med hans farbror. Kompisarna glider ifrån honom. Ofelia, som han älskar, förstår honom inte. Onekligen ett jobbigt läge för den gode Hamlet som i Lasse Beischer och Teater Jaguars händer beskrivs som en illustrerad klassiker med kärlek och humor. Rappt, med skrattet i halsen, förflyttas åskådarna 400 år tillbaka till ett spännande familjedrama. 

 

Publicerad 11 January 2017 09:40

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag