Efterlängtad idrottshall i Ödåkra nu invigd

Många kom för att titta på den nya skapelsen

ÖDÅKRA. En hel del Ödåkrabor, äldre, yngre och de mittemellan, tog chansen att spana in den nya idrottshallen Toftahallen som invigdes under onsdagen.
Den nya skapelsen är en fullmåttshall som kostade omkring 32 miljoner kronor att bygga. På platsen, med adress Venusgatan 2 nära idrottsplatsen Toftavallen, var såväl lokalbor, folk från föreningslivet, personal från fritidsgården som delar lokaler med Ödåkra IF, samt även tjänstemän och politiker i staden. En av dem var Cecilia Engström (KD), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden som tillsammans med Richard Lundberg (M), fastighetsnämndens ordförande, stod för bandklippning och invigningstal.
- Det känns jätteroligt, vi är väldigt nöjda med den, säger Cecilia Engström.
Ödåkraborna har fått vänta ett tag på hallen. Den kunde ha invigts redan för några år sedan, men i planen blandades innermåtten ihop med yttermåtten, vilket Richard Lundberg berättade om under invigningsceremonin. Det gjorde att tidsplanen fick vidgas och en planerad andra våning med fritidsgård fick slopas. Hallen blev också dyrare än vad man först hade planerat för.
De skolor som primärt kommer att använda hallen är främst de två som finns i Ödåkra, Gläntanskolan och Svensgårdskolan.
- Men sen finns det även förskolor som kan hyra in sig och ha verksamhet här på dagtid. Och de föreningar som finns i Ödåkra, säger Cecilia Engström som samtidigt nämner att den även kan komma verksamheter i stan till pass när behov uppstår.
Fritidsgården i Ödåkra kommer också att använda hallen. Fritidsgården har sina lokaler lämpligt nog endast ett stenkast ifrån Toftahallen. Där delar man byggnad med Ödåkra IF.
- Den är vår nye granne. Det blir snabbt och smidigt, säger en nöjd Ingemar Gullström som är fritidsledare.
- Det är roligt. Det innebär stora möjligheter för oss. Vi kommer att kunna ha turneringar kvällstid, dansuppvisningar och jag tor att det ska finnas en projektor här också för filmvisning, säger han. På fritidsgården vistas cirka 40 ungdomar mellan i huvudsak 10 och 19 år varje dag.
Finns det roliga aktiviteter att locka ungdomarna med, minskar också risken för att de "hänger i centret", som han uttrycker det. Alltså ägnar sig åt fel saker.
- Det här kan stimulera dem på rätt sätt, förklarar han.
Ingemar Gullström var en av många som uppfattade det stora intresset från Ödåkraborna att ta sig en titt inne i den nya hallen. Senare under onsdagskvällen bjöds det på dansuppvisning och allehanda lekar från de unga.
- Det är jättemycket folk här. Det är verkligen ett stort intresse från befolkningen, menar han.
 

Många ödåkrare kom till Toftahallen, som ligger bredvid fotbollsplanerna på Toftavallen.

Många ödåkrare kom till Toftahallen, som ligger bredvid fotbollsplanerna på Toftavallen.

Publicerad 12 January 2017 09:09

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag