Startade fotbollslag för nyanlända och blev Årets Vardagshjälte

HELSINGBORG/HÖGANÄS. Victor Bärrings Initiativ till att starta ett nytt fotbollslag bestående av till stor del nyanlända, knöt många nya vänskapsband. Och gav initiativtagaren själv utmärkelsen Årets Vardagshjälte i Helsingborg och Höganäs.

Det fanns ett antal olika kandidater i vitt skilda ämnen för Lokaltidningens läsare att rösta på, men när resultatet i tävlingen Årets Vardagshjälte stod klart var det Victor Bärring, spelare och ledare i Stattena IF, som flest hade förordat.
– Det känns väldigt roligt, säger en glad fotbollskille som bjöds på vinnartårta av Lokaltidningen.

När förfrågan från ett HVB-hem om att ta upp några nyanlända i Stattena IF:s seniorlag kom, lät ledaren Victor Bärring anordna några träningar. Men språkförbistring och skiftande spelkvalitet gjorde det svårt att direkt tillgodose önskan.
Istället startade han ett herrjuniorlag bestående av en stor majoritet nyanlända, men också av spelare med rötterna i Sverige.
– Det kändes som en grupp som genuint ville träffas och spela fotboll, säger han.
Spelet på plan skördade dock inga större framgångar, med många förluster som resultat. Bättre blev det utanför de kritade linjerna.
– Det har utvecklats till att man har lärt känna en hel del, det blir bra personliga relationer, menar han.

Dock borde de svenska spelarna i laget få mer uppmärksamhet, tycker han, för sättet de omfamnade och tog emot de nyanlända.
– Det är många som har gjort en ordenlig samhällsinsats, menar Victor Bärring.

Publicerad 16 February 2017 09:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag