Perfektionist ska baka sig till prestigefylld titel

HELSINGBORG/TRELLEBORG. Få saker i livet känns så levande och direkt som att baka, tycker Anders Svensson. När helsingborgaren ska tävla om titeln Årets Bagare lär han få veta att han lever. Sju bakverk ska nämligen klaras av på sex timmar.

Det var dels kärleken till hantverket som fick Anders Svensson att söka sig till urket. Och dels för bekräftelsens skull.
– Att se något utvecklas från tanke till färdigt alster, säger helsingborgaren om passionen i ett pressutskick.

Till vardags arbetar han på Werners Backhaus i Trelleborg, men den 29 och 30 mars byts de invanda kafélokalerna mot bagarmiljöer i köpcentret Nordstan i Göteborg, där han ska tävla om titeln Årets Bagare.
– Min största utmaning i finalen kommer vara tidspressen. Men jag tror det kommer gå bra, för jag är ju trots allt en perfektionist som älskar bakning, säger Anders Svensson.

Tidspressen lär han behöva klara av, då hela sju delmoment ska hinnas med under loppet av sex timmar. De sju delmomenten som ska hinnas med är: baguetter, kuvertbröd, croissanter, pain au chocolat, vetebullar, matbröd samt ett bröd bakat av en hemlig råvarukorg som finalisterna får tilldelad genom lottning.
– Vi vet att svenska bagare håller världsklass och i finalen av Årets Bagare får finalisterna chansen att inför publik visa upp hur otroligt skickliga och kreativa de är, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Publicerad 04 March 2017 12:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag