Lokal ölfestival växer

Ännu fler bryggerier och en extradag när årets Brewskival arrangeras

Av
Mikael Öhrn

HELSINGBORG. Ölfestivalen Brewskival växer i år. Utöver att det kommer hela 66 bryggerier och gästar arrangemanget, utökas det också med en extradag.
Premiären för Brewskival förra året blev en smärre succé med över 3 000 besökare och 41 deltagande bryggerier. När upplaga nummer två arrangeras senare i år tillkommer ytterligare 25 bryggerier, däribland välrenommerade amerikanska Trillium Brewing Company som lägger sitt enda besök i Europa i år i Helsingborg. Det skriver Helsingborgs Dagblad på sin nätupplaga.
– Det är vi förstås väldigt glada över. Dessutom kommer det fler bryggerier som ligger på tio-i-topp-listan, säger Marcus Hjalmarsson, en av grundarna av det lokala mikrobryggeriet Brewski, tillika en av de personer som ingår i arrangörsstaben bakom Brewskival, till HD.se.
Han kan konstatera att den unga festivalen redan har fått ett gott anseende på kontinenten.
– Brewskival är redan nu rankad som en av de bättre festivalerna i Europa, säger han till samma tidning.
En annan nyhet i år är att festivalen förlängs med en extradag, kallad Hangover day av arrangörerna. Då kommer en reducerad version av festivalen att hållas igång med betydligt färre kranar igång och lägre inträde.
Brewskival arrangeras den 25-27 augusti i anlutning till Brewskis lokaler på Cindergatan på Gåsebäck. Biljetterna släpps den 25 april.
Utöver öl kommer det som vanligt även att serveras mat och livemusik på området.

Publicerad 19 April 2017 10:04

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag