Jenny Green bjuder in till yoga med choklad i fokus

Jenny Green bjuder in till yoga med choklad i fokus

Chokladyoga – en ny het trend

Av
Fredrik Rubin

HELSINGBORG. Vem har inte någon gång valt mellan att träna, eller att bädda ner sig i soffan med något gott. Låt säga en kopp varm choklad. Med den nya trenden chokladyoga behöver du inte välja.

Tänkt dig att du slår dig ner i träningslokalen för ett pass. Lugn musik strömmar ur högtalarna och du serveras en rykande het kopp varmchoklad.

Vad som fram till nyligen var otänkbart, är numera en helt ny trend. Vem som startade konceptet är oklart, klart är emellertid att fenomenet spridit sig över världen som ringar på vattnet. Till Helsingborg kommer trenden genom Jenny Green, yogalärare sedan 10 år.

– Den röda tråden är att njuta, släppa prestationstänket. Det hela börjar med en kakaocermoni där vi stilla dricker varm choklad gjord på råkakao och fokuserar på dess spirituella kraft, säger Jenny Green.

Hur det kommer sig att det är just choklad som hamnat i fokus, beror enligt Jenny Green på en kombination av njutning och kemisk uppbyggnad.

– Kakaobönan är fullproppad med vitaminer, antioxidanter, magnesium och andra härligheter för våra kroppar. Det är inte för inte som Carl von Linné döpte kakaoträdet till det latinska namnet för ”gudarnas föda”, säger Jenny.

Hela yogapasset, som är av en lugnare natur, avslutas med att deltagarna avnjuter choklad. Denna gång i form av en pralin.

Publicerad 06 October 2017 09:00