Rapport:

Stort ekonomiskt avstånd mellan hyrestagare och bostadsägare

Hyresgästföreningen har kikat på ekonomin för helsingborgare

HELSINGBORG. ??Hyresgästföreningen har tittat närmare på den ekonomiska situationen för hyresgäster i Helsingborg. Resultatet visar att det ekonomiska avståndet mellan de som hyr sitt boende och de som äger har mer än fördubblats sedan 2004, skriver föreningen i ett pressutskick.

”Speciellt hårt drabbar höga hyror ensamhushåll, personer som inte har någon att dela kostnaderna för hyra och andra utgifter med. I Helsingborg är 58 procent av alla hushåll ensamhushåll”, skriver Hyresgästföreningen som menar att störst skillnad går att se när det gäller barnfamiljer i Helsingborg – där är den ekonomiska levnadsnivån för villaboende barn 80 procent högre än för barnen som bor i hyreshus, enligt rapporten som föreningen tagit fram.

– Hyresgäster betalar mer än andra för sitt boende och det är ingen naturlag att hyrorna ska höjas varje år. En ansvarsfull fastighetsägare vet det och tar ansvar för både sina hyresgäster och för hyresutvecklingen, säger Evalena Agertoft, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region norra Skåne, i pressutskicket.

Publicerad 07 November 2017 08:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag