Nordisk salong ska reflektera mångfald inom konsten

HELSINGBORG. ??På fredag klockan 17.00 är det vernissage för Nordisk salong på Dunkers kulturhus. Utställningen samlar 175 verk från 63 konstnärer med bakgrund i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Totalt har 1324 ansökningar om att få vara med på utställningen kommit in.  Nordisk Salong är en utställning som ska reflektera mångfalden av den samtida nordiska konsten.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Helsingborgs konstförening och Dunkers som startade 2014. Samlingsutställningen innehåller konstverk i kategorierna måleri, teckning, skulptur, textil, film/video, foto, grafik och olika blandtekniker. Salongen hålls i utställningshallen om 800 kvadratmeter och innefattar ett pedagogiskt program med verkstad, visningar och konstnärssamtal.

Dunkers representant i juryn, utställningsproducent Michelle Marie Roy berättar vad juryn letade efter när den gjorde sitt urval:

– Vi letade efter mogna konstnärskap, som utvecklat ett eget bildspråk med teman som speglar vår tid. Vidare vill vi visa en bred variation av medier och uttryck som kompletterar varandra. Personligen känner jag mig väldigt nöjd med resultatet och jag är övertygad om att våra besökare kommer att få en kulturupplevelse att minnas, säger hon i ett pressmeddelande.

Utställningen visas mellan den 11 november och 18 februari.

Publicerad 08 November 2017 06:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag