Kulturdygn med välkända personligheter

Konsul Perssons villa ska omvandlas till en pulserande scen

HELSINGBORG. Marika Lagercrantz, Elise Einarsdotter, Daniel Alfredson, PC Jersild, Bodil Jönsson och Kalle Lind. Det är några av de kulturpersonligheter som medverkar under Kulturdygnet i Villan den 17 och 18 november.

Kulturdygnet i Villan är en del av Kulturveckan i Helsingborg den 11-19 november.

– Jag hoppas att Kulturdygnet i Villan blir inledningen på en ny epok för Konsul Perssons villa. När det stod klart att vi skulle ta över huset såg jag genast möjligheten att öppna upp villan som en arena för möten, föredrag och scenkonst i det mindre formatet, säger Max Granström, VD för Helsingborg Arena & Scen, i ett pressmeddelande.

På fredagskvällen den 17 november bjuds det på workshop i poesi och författarsamtal med PC Jersild.

Programmet pågår till strax efter midnatt då skådespelaren Lars Wiik tillsammans med musikerna Annasara Lundgren och Oda Dyernes framför Harry Martinssons rymdepos "Aniara". På lördag morgon den 18 november klockan 8.30 drar programmet igång igen med yogapass och filosofiska samtal med Martin Severinsson.

Köper man biljett kan man boka in sig på valfritt antal av eventets omkring 40 programpunkter.

"I biljetten ingår dessutom en specialutställning om ingenjör Andrées ödesdigra polarexpedition 1897, filmvisning i samarbete med Röda Kvarn, fotoutställning med Kristoffer Granath och Sarah Perfekt, levande musik i vår lounge och möjlighet att köpa mat och dryck", skriver Helsingborg Arena och Scen AB, ett av de kommunägda kultur- och eventbolagen i staden, i utskicket till media.

Publicerad 13 November 2017 14:14