Klart:

Så ska nya Söderpunkten heta

Gallerian öppnar till påsk 2018

HELSINGBORG. Namnet Söderpunkten ett minne blott. Nu arbetas det för fullt med att helt göra om mötesplatsen. När det sedermera nyöppnar i vår kommer det att ha ett nytt namn.

- Vi passar på att byta namn. I fortsättningen blir det kort och gott Söder, säger Cassandra Jertshagen, vd för Jefast som äger och utvecklar det nya stadsdelscentrat, i ett pressmeddelande.  

En halvering av det tidigare namnet, skulle man kunna säga. Cassandra Jertshagen berättar att processen med att ta fram ett nytt namn har varit lång och att olika förslag varit uppe till diskussion, men där det slutliga valet blev en kortare version av det nuvarande namnet.

- Med Söder vill vi markera var i Helsingborg vi finns. Det var också viktigt för oss att ta vara på det som används i folkmun idag. Söder ligger helsingborgarna varmt om hjärtat och det ska vara lätt att säga: ”Vi ses på Söder och tar en fika” eller ”Vi går på bio på Söder”. Dessutom är ju Söder det område i staden där det händer och kommer att hända mycket nytt och spännande framöver. Det är här som stora delar av det nya Helsingborg växer fram och blir en mötesplats med mycket liv och rörelse, fortsätter vd:n.

Senast att teckna avtal med Söder är världens första konceptbutik Life Style Store. Tidigare har avtal skrivits med ett flertal andra aktörer, exempelvis Hemköp, SF Filmstaden, Nordic Wellness och Apoteket. På restaurangsidan är det klart med bland annat sport- och bowlingbaren New York Legends, Pinchos och Beijing8. Fler butiker och restauranger är på gång.

- För oss är det viktigt att det alltid är liv och rörelse, oavsett om man väljer att äta frukost på något café, ska handla mat, köpa en skjorta, luncha, träna, äta en trerätters middag eller bara vill träffa vänner över ett glas vin, bowla eller se senaste filmen på bio, framhåller Cassandra Jertshagen och fortsätter:

- Söder ska helt enkelt vara ett stadsdelscentrum som lever från tidig morgon till sen kväll. En plats där alla känner sig välkomna, menar hon.

Publicerad 14 November 2017 11:37