Klart:

Invigningen av Söder skjuts upp

Överraskningar under byggprocessen gör att arbetet drar ut på tiden

HELSINGBORG. Tanken var att inviga det nya Söderpunkten, som kort och gott kommer att kallas för Söder, till påsk 2018. Men nu står det klart att det hela skjuts fram ett halvår i tiden.

Anledningen är bland annat att entreprenören har stött på utmaningar längs vägen.

- Skälet till tidsförskjutningen är dels att vår entreprenör Skanska stött på utmaningar då huset var i ett annat skick än vad som först antagits, säger Cassandra Jertshagen, vd på fastighetsägaren och utvecklaren Jefast, i ett pressmeddelande och fortsätter:

-  Vidare har vi även gjort större och mer omfattande investeringar i syfte att skapa ett mer attraktivt stadsdelscentrum, vilket kommer vara gynnsamt för våra hyresgäster, och alla besökare, förklarar hon.

Måns Enquist, etableringschef på SF Bio, uppger sig vara glad över att invigningen nu kommer att ske samtidigt för såväl bion som gallerian.

- Det var ett mycket bra beslut att hela SöDER öppnar samtidigt. Att alla butikerna öppnar samtidigt ger en fantastiskt mycket bättre impact för hela projektet, säger han i pressutskicket.

Nytt invigningsdatum för stadsdelescentrumet kommer att bli den 26 oktober 2018.

”Det blir därmed en “Grand Opening” av hela centrumet i direkt anslutning till höstlovet och firandet av Halloween”, skriver Jefast i sitt utskick till media.

Publicerad 21 November 2017 08:24