Därför gör kommunen egen julkalender

Lekfullt sätt med allvarligt tema

HELSINGBORG. Nu är det exakt en månad kvar till julafton. Då lanserar socialförvaltningen ett nytt sätt att nå ut med sina förebyggande och stödjande råd.

Förvaltningen presenterar en digital julkalender till allmänheten. Bakom varje lucka döljer sig en videosnutt med ett tips eller annan form av användbar information. I de korta filmerna presenteras information som är förebyggande och stödjande på ett lekfullt och humoristiskt sätt, blandat med allvar.

Julkalendern riktar in sig på alkohol, narkotika, dopning, tobak, spel, hälsa, säkerhet och trygghet.

– Vi vill prova ett nytt sätt att nå ut till allmänheten med förebyggande och stödjande råd, säger Stefan Åberg, alkohol- och drogsamordnare på Helsingborgs stad, i ett mejl till media.

Filmsnuttarna har elever från Ljud & bildskolan producerat.

- Just inför och under julen är det mycket du bör tänka lite extra på och därför ville vi nå ut med viktig och mattnyttig information till den breda allmänheten på ett annorlunda och lättsamt sätt, berättar Stefan Åberg.

Vi vill prova ett nytt sätt att nå ut till allmänheten

På sedvanligt "julkalendervis" kommer den första luckan stå redo för öppning den 1 december. Sedan finns det en lucka för varje dag fram till julafton.

– Just inför och under julen är det mycket du bör tänka lite extra på och därför ville vi nå ut med viktig och mattnyttig information till den breda allmänheten på ett annorlunda och lättsamt sätt, berättar Stefan Åberg.

Kalendern kommer att finnas tillgänglig på sajten öppnasoc.se/julkalendern

Förvaltningen har släppt en trailer inför släppet av kalendern, som kommer att heta "Andra bullar".

Publicerad 24 November 2017 13:05

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag