Rutinerad regissör debuterar

Kajsa Giertz sätter sig i registolen för första gången på stadsteatern

HELSINGBORG. När Rapunzel har premiär på stadsteatern innebär det också att teaterchef Kajsa Giertz gör sin första regiinsats på sin arbetsplats.

– Det är en väldigt bildrik och musikalisk föreställning. Den är spännande och jag tror att man kommer att vara nyfiken på hur det ska gå, och man kommer att ha mycket att fundera på och prata om efteråt, säger Kajsa Giertz på frågan vad som kommer att tilltala publiken som kommer för att se föreställningen. Rapunzel är en bröderna Grimm-saga från tidigt 1800-tal. Att satsa på en familjeföreställning som första regijobbet på stadsteatern var något av ett statement för Kajsa Giertz.

– Barn- och ungdomspubliken är så viktig för oss. Jag ville visa att visa att den här delen av teaterns verksamhet är viktig, säger hon.

Det står i teaterchefens kontrakt att hon ska regissera en uppsättning per år.

– Jag har faktiskt fuskat lite innan. Jag gjorde lite koreografi till Pelle Erövraren och lite till Romeo och Julia, säger Kajsa Giertz som har regisserat flera större teateruppsättningar genom åren.

Har det kliat lite i regissörsfingrarna?

– Ja, lite kanske. Det är väldigt roligt att vara teaterchef, och det är väldigt roligt att regissera. Det roligaste är om man kan kombinera.

Snart premiär

Rapunzel spelas på Storan på Helsingborgs stadsteater från den 9 december 2017 till 3 februari 2018

Publicerad 27 November 2017 15:46

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag