Han tar över som ny vd för anrikt klädföretag

Fredrik Strandberg: "Jag vill föra det historiska arvet vidare"

HELSINGBORG. Vid årsskiftet tar Fredrik Strandberg över rollen som vd för Stenströms skjortfabrik, efter att ägaren Anders Bengtsson lämnar sin post efter 27 år. Målet är att behålla den familjära känslan när företaget fortsätter växa sig större.

– Man ska känna stolthet av att arbeta på Stenströms. Vi står inför stora utmaningar där vi främst ska rikta blickarna mot en digital satsning världen över, säger Fredrik Strandberg, som i fyra år arbetat som supply chain manager på Helsingborgsföretaget.

Stenströms har 40 anställda i Helsingborg och omsatte förra året cirka 240 miljoner kronor. Företaget som grundades redan 1899, fortsätter att växa på den internationella marknaden.

70 procent av intäkterna kommer från export och för dörren står en utökad satsning ibland annat USA. Målet är att fördubbla omsättningen på fem år till cirka 500 miljoner kronor. Samtidigt kommer ett nytt lager med kontor och parkeringsgarage att byggas mitt emot företagets nuvarande kontor på Drottninghög nästa år.

– Stenströms ska vara ett premiummärke världen över. Därför är det viktigt att utveckla ett bra digitalt verktyg för alla våra butiker och kunder. Jag känner att vi är väl rustade redan nu, säger Fredrik Strandberg.

Han är uppväxt med föräldrar som drev klädesbutik och lanserade eget damvarumärke. 2005 var han med att som vd lansera ett nytt klädesmärke, Hansen & Jacob, innan han lämnade för nya utmaningar på Stenströms 2013. I runda slängar har Fredrik Strandberg över tjugo år i modebranschen.

– Jag vill föra det historiska arvet vidare. Anders Bengtsson har lyckats behålla en varm och härlig familjär känsla och den vill jag behålla när vi växer. Samtidigt är det tryggt att ha kvar Anders i företaget (tillträder som styrelseordförande, reds. anm), särskilt när det kommer till hans erfarenhet och kunskap. Han kommer vara en bra mentor till mig.

Publicerad 30 November 2017 06:00