Ny attraktion på Södergatan ska fängsla besökarna

Prison Island ny del av Laserdome

HELSINGBORG. Olika former av upplevelser i grupp blir allt mer efterfrågat. Det har Björn Strömberg som driver Laserdome på Södergatan tagit fasta på i över 20 års tid. I dag fredag öppnar han en ny del i verksamheten som han hoppas ska bli än mer fängslande.

Han menar att när han drog igång Laserdome i stan för 20 år sen var det få, om ens ingen, som erbjöd den typen av upplevelser i grupp som hans verksamhet erbjuder.

– Men i dag finns det ett mycket större utbud. Det har verkligen exploderat, det finns ju en massa verksamheter på upplevelsefronten i dag, berättar han och förklarar att det i dag finns en massa lekland. Många barnkalas till exempel, anordnas på den typen av ställen i dag istället för hemma hos folk, menar Björn Strömberg som äger och driver verksamheten.

Satsningen är en del av Laserdome på Södergatan.

Satsningen är en del av Laserdome på Södergatan. Foto: Joel Winqvist

– Du köper mer färdiga koncept i dag. Och det är roligt att samlas runt en rolig grej, fortsätter han.

Nu tar Laserdome nya steg för att bredda sitt utbud. I tre månaders tid har man förberett för att utöka verksamheten med ett helt nytt inslag, Prison Island. Idag fredag öppnar det. Tanken är att människor i grupp ska pendla mellan de 20 olika "fängelsecellerna" som byggts upp inne i lokalerna på Södergatan, där det finns olika utmaningar som väntar. Konceptet finns redan i tolv olika städer i landet, samt i flera europeiska städer.

Detaljerna på väggarna har valts med omsorg.

Detaljerna på väggarna har valts med omsorg.

Tanken är att konceptet ska vara lite som "Fångarna på fortet" som går på TV4. Det gäller att utnyttja de olika styrkorna som finns i sitt lag.

Det finns ju en massa verksamheter på upplevelsefronten i dag

– Vi har 20 celler och tanken är att det ska vara något för alla, berättar Hamodi Issa som jobabr på anläggningen. Han förklarar att somliga celler kräver mycket av balanssinnet, andra av fysiken, tekniken eller tankekraften.

– Här ska till och med farfar kunna vara med, tillägger Björn Strömberg.

Den nya delen kommer att ersätta femkampen som därmed försvinner ur utbudet. Laserdome kommer dock att finnas kvar precis som tidigare. De senaste tre månaderna har man förberett för det nya och det har helt klart varit en utmaning att hålla igång verksamheten som vanligt samtidigt som man ska bygga upp det nya parallellt.

Foto: Joel Winqvist

– Det har varit fullt upp, säger ägaren och drar på smilbanden.

– Det är kul att kunna samlas kring en rolig grej. Det här ligger verkligen i tiden.

Publicerad 15 December 2017 00:00