Ovanligt ekipage stannar till vid Sofiero

57 meter långa gångbron specialtransporteras från Polen

HELSINGBORG. Snart ska rhododendronravinen i Sofieros slottsträdgård kompletteras med en gångbro, till Drottning Sofias ära. Under måndagen levereras den specialbeställda bron, lastad på tre långtradare och som när den satts ihop totalt kommer att vara 57 meter lång, till Sofiero slott och slottsträdgård.

Sofias bro är namnet på gångbron som ska invigas i samband med Sofieros säsongsöppning i april.

– Nu förverkligar vi Drottning Sofias dröm om en bro över den norra ravinen! Sofias bro en attraktion i sig själv som förhöjer upplevelsen av slottsparken och den storslagna rhododendronblomningen, även för de besökare som av olika anledningar har svårt att promenera i ravinen, säger Annika Malmgren, verksamhetschef för Sofiero, i ett pressmeddelande.

Bron är ritad av det danska arkitektkontoret Dissing+Weitling och konstruerad av stålföretaget Bladt Industries. Under 2017 har bron tillverkats i Polen och transporteras alltså till Sofiero under måndagen.

Bron kommer att väga 40 ton.

– I början av februari ska den färdiga bron lyftas på plats med hjälp av två kranar placerade på respektive sida av ravinen, säger Charlie Fält, chef för produktion på Helsingborg Arena & Scen och beställarens ombud i projektet.

Publicerad 08 January 2018 11:07

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag