Bengan Boys-profil ska bistå OV

Thomas Sivertsson en del av tränarteamet

HELSINGBORG. Ett välkänt handbollsansikte ska bistå OV Helsingborg framöver.

Thomas Sivertsson, med 208 landskamper, utlandsspel och en otaliga mästerskap i bagaget, kommer att vara en del i OV:s tränarstab framöver. Hans arbetsuppgift i OV kommer att vara bollplank till sin bror Ulf ”Tubbi” Sivertsson och ansvara för en träning i veckan med särskild fokus på försvarsarbete, skriver klubben i ett pressmeddelande. Profilen kommer fortsätta sin huvudsyssla som damlagstränare i HK Drott.

Thomas Sivertsson var en del i det omåttligt framgångsrika landslaget under Bengt Johansson där han i anfallsspelet agerade som mittsexa. Han var bland annat med i OS-trupperna 1996 i Atlanta och 2000 i Sydney.

Som tränare har han bland annat coachat danska Kolding, polska SPR Wisla Plock och det svenska damlandslaget, en tjänst som han sparkades från i januari 2016.

- Jag hoppas kunna vara ett extra bollplank till både Tubbi och spelarna och stötta upp med detaljer i alla spelets faser, säger Thomas Sivertsson i pressutskicket.

- Vi ser oerhört positivt på att få in Thomas i gruppen en gång i veckan. Hans rutin och erfarenhet främst i försvarsspelet kommer vi att ha stor nytta av, säger Dennis Pettersson, sportgrupp OV Herr.

-Thomas kommer också att hjälpa Tubbi med analys av motståndare via video och med Thomas spetskompetens får laget förhoppningsvis en boost och möjlighet att även vässa andra delar i spelet, fortsätter Dennis Pettersson.

Publicerad 11 January 2018 16:26

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag