Företagskursen för unga gav en kick

"Man måste våga ta chansen"

HELSINGBORG.

Kelly Truong var en av många som deltog i sommarens Ung drive, som ska visa dagens unga vägen mot eget företagande. Nu vill hon satsa fullt ut på sitt egna företag.

Hon har länge gillat att styla sina kompisars hår, och brinner för att piffa till och fixa frisyrer. Efter att ha varit med i en tävling på TV4 som gick ut på att fläta hår, insåg Kelly Truong att detta var något hon ville göra även professionellt.

På chans sökte hon till Ung drive, en kurs som riktar sig till unga som vill starta sitt eget företag i framtiden, och kom in. Under fem intensiva dagar i somras drillades hon i företagande tillsammans med de andra ungdomarna av erfarna coacher.

20-årige Kelly Truong förbereder nu för att fortsätta med sitt företag.

20-årige Kelly Truong förbereder nu för att fortsätta med sitt företag. Foto: Joel Winqvist

Det gav henne en ökad nyfikenhet på livet och nya vänner.

– Jag insåg också att jag blev modigare och insåg att man måste våga ta chansen, säger Kelly Truong.

Hon var också en av de som sedan gick vidare till SM för sommarföretagare. Dessutom öppnade Ung drive nya dörrar. Hon fick nya kontakter för framtiden. Hon startade sitt egna företag inom hårstyling och har bland annat inlett samarbete med en salong i Svedala. Under hösten har 20-åringen utbildat sig till hårstylist i Stockholm och siktar framöver på att fortsätta med sitt företag.

Vad ser du för fördelar med att driva eget?

– Att få bestämma allt själv och att det inte finns några måsten, säger Kelly Truong som dock inte vill måla in sig i ett eget företagshörn.

– Jag vill inte stänga några dörrar utan hålla allt öppet. Det kan ju också finnas en suverän anställning där ute för mig någonstans, säger hon.

Hon vill uppmana andra unga att våga fullfölja sina drömmar.

– Jag tycker att man ska ta alla chanser man får. Och går det dåligt får man helt enkelt göra om och testa vidare och ompröva sin idé. Det gäller att våga.

Publicerad 17 January 2018 14:24

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag