Tura-kulturen ska få nytt liv

Restaurang med nytt koncept öppnar på Hamlet

HELSINGBORG.

Snart blir det ytterligare en restaurang ute på sundet. Då nyöppnar restaurangen på Hamlet med ett nytt koncept, för att få en yngre generation att hålla tura-traditionen vid liv.

Av
Martin Wingren

Den 7 februari slår dörrarna till den nya restaurangen upp, som är tänkt att komplettera befintliga restaurangen Waves på systerfartyget Aurora. Rederiet provar ett nytt grepp för att locka till sig en annan målgrupp till Hamlet.

– Vi vänder oss till en yngre målgrupp och affärsrelaterade gäster. Det blir lunch dagtid och på kvällen finns det möjlighet att beställa cocktails från duktiga bartenders och sitta vid högre bord och äta något lättare, eller äta i matsalen. Det ska vara en varm och mysig atmosfär, lite loungestämning, och vi fokuserar mycket på service och bemötande ute i restaurangen, säger Ann-Sofie Svantesson på Scandlines marknadsavdelning.

Rederiet vill möta kraven och förväntningarna från en ny generation.

– Vi vill få en ny grupp att tura, det hade varit trevligt med yngre kunder som har andra önskemål, en målgrupp som vi inte har på Aurora, säger Ann-Sofie Svantesson.

På menyn kommer det stå klassisk bistromat med modern twist, berättar Ann-Sofie Svantesson.

– Det kommer även att finnas vegetariska rätter på menyn och veganska alternativ, säger hon och fortsätter:

– Vi ser gärna att folk kombinerar tiden i restaurangen med upplevelser, att man stannar kvar lite längre på båten efter att man varit i Danmark. Det blir en lite mer intim matsal och vi hoppas att det blir en naturlig mötesplats precis som andra restauranger i lokalområdet.

I somras hade rederiet gästspel med restaurang enligt det klassiska konceptet ombord på Hamlet. Något som gav mersmak, menar Ann-Sofie Svantesson.

– Vi fick väldigt fin respons på det så vi tyckte det var jätteroligt och ville öppna på nytt, säger hon.

Publicerad 18 January 2018 05:45

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag