Helsingborgare tävlar i stjärnkocks nya tv-program

HELSINGBORG.

Snart börjar ett nytt matprogram på tv. Denna gången är det kocken Johan Jureskog som söker aspiranter till sin restaurang i Stockholm. En av de som ska tävla om en plats är Max Bogren Lindahl från Helsingborg.

Av
Linnea Ömmelspång

Max är 25 år och pluggar just nu ekonomi men har alltid haft hjärtat i maten.

– Mitt matintresse är svårt att säga när det började. Min pappa lagade mycket mat så kanske har jag fått det från honom. Jag började själv lära mig om mat när jag flyttade hemifrån. Ett av mina tidiga matminnen är en pizza som vår familj åt i alperna men min första egna rätt som jag lagade var MoSsaka som jag hade lärt mig att laga på hemkunskapen i skolan.

Max har aldrig tidigare studerat till kock.

– Jag fick mitt kockjobb på restaurangen jag jobbade på i Båstad genom att bevisa att jag besatt kompetensen att laga mat. Visst, att bli kock utan utbildning gör säkert att man behöver bevisa mer än om man har en utbildning men det har alltid bara drivit mig.

Han har en hel del tidigare erfarenheter inom området. Max har jobbat på en restaurang i Båstad och drev under sin studenttid två olika restaurangkoncept. Ett koncept var a la carte och ett annat var hans eget och bestod av att man fick smaka ovanliga livsmedel.

Tio tävlande är utvalda bland hundratals sökande och priset är en anställning på Johan Jureskogs restaurang AG.

I Sveriges mästerkock får man inte lov att jobba som kock när man söker och då han redan jobbat som kock på krogar har han inte tidigare kunnat söka till något sånt här matprogram. I denna tävlingen fick alla söka. Han ser därför detta som en chans att få prova att tävla i mat och kanske även vinna en plats på Jureskogs restaurang.

Programmet "Kockakademin" har premiär den 1 februari och kommer att visas på TV3 på torsdagar klockan 21.00.

Publicerad 25 January 2018 09:37

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag