Ikea söker vikarier – håller snabbintervjuer på tag själv-lagret

"Vi brukar få in över 800 CV till våra sommarjobb"

HELSINGBORG.

För att hitta årets semestervikarier provar Ikea i Helsingborg ett annorlunda grepp. Möbelföretaget hoppas hitta ny kompetens genom att ha snabbintervjuer, som äger rum på tag själv-lagret.

Av
Martin Wingren

– Man får en lapp där det står hylla och fack, så sitter där en chef och väntar, säger HR-generalisten Linus Knutsson.

Genom att rekrytera på det här mer informella sättet hoppas möbelvaruhuset nå personer som annars kanske inte hade sökt. Jobben är på olika avdelningarna på varuhuset.

– Vi brukar få in över 800 CV till våra sommarjobb och vill hitta en målgrupp som kanske inte hade sökt annars och som kanske inte är så duktiga på att skriva CV. Det är hur personen är och värderingar som är det viktiga, inte att det är ett snyggt CV, säger Linus Knutsson som är HR-generalist på Ikea Helsingborg.

Det blir snabbintervjuer under tre kvällar, mellan klockan 16 och 19, med 360 platser varje tillfälle.

– Vi delar ut kölappar från klockan 15 utanför entré till varuhuset och så får man en tid och plats. Vi kommer att ha intervjuerna på tag själv-lagret så man får en lapp där det står hylla och fack och så sitter där en chef eller erfaren medarbetare och väntar. Sedan har varje person tio minuter på sig att presentera sig, säger Linus Knutsson.

Av de 700-800 sökande som väntas går ett 100-tal vidare till gruppintervju till någon av de runt 30 tjänsterna som kommer att tillsättas.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer. Det finns många superduktiga säljare som kanske drar sig för att skriva ett CV, för att de till exempel kanske inte hanterar språket så bra.

Det är först till kvarn till de 360 platserna per kväll, 12-14 februari. Jobbsökande ska ha med sig CV med kontaktuppgifter, personligt brev och en bild på sig själv.

Publicerad 05 February 2018 13:58