Bibblan i Laröd blir meröppet

Invigs på fredag

LARÖD. Rydebäck och Ringstorp var först ut. Nu ska biblioteket i Laröd bli Helsingborgs tredje meröppna bibliotek. Meröppet-service innebär att besökare som registrerat sig ges möjlighet att utnyttja bibliotekets faciliteter och innehåll även då biblioteket är obemannat.

– De långa meröppettiderna ger en fantastisk möjlighet för låntagarna i Laröd att använda sitt bibliotek när det passar dem själva. Dagens samhälle blir mer och mer flexibelt vad gäller arbetstider och andra vanor och det meröppna biblioteket underlättar för människors skilda behov. I ett samhälle som Laröd med många arbetspendlare kommer detta att passa jättebra och satsningen är ett led i Helsingborgs biblioteks utveckling av sina verksamhetsformer, säger Ola Videke, bibliotekarie och projektledare för meröppet Laröds bibliotek, i en skrivelse till massmedia.

Laröds bibliotek kommer att vara meröppet alla dagar klockan 8-22 året runt förutom på onsdagar då biblioteket blir meröppet klockan 17-22. Öppet med personal kommer biblioteket att vara måndagar klockan 14-19, onsdagar klockan 13-17 och fredagar klockan 10-13.

Officiella invigningen av meröppet-tjänsten sker fredagen 9 februari då en invigning sker på bibblan med start klockan 12.00. Men redan från klockan 10.00 samma dag öppnar biblioteket för inskrivningar klockan 10.00. Då kommer det också att finnas fiskdamm för barnen och cider och snacks för besökarna dagen till ära.

Publicerad 06 February 2018 08:06