Därför skyltas 450 p-platser i city om

"Kunder har känt sig stressade..."

HELSINGBORG. Kunder som besökt stadskärnan har känt sig stressade över att hinna tillbaka innan entimmesparkeringen går ut. Nu skyltas omkring 450 p-platser om.

Beslutet tog Helsingborgs stad strax före årsskiftet och innebär att ett stort antal parkeringsplatser i city som man i dag får stå på i en timmes tid, utökas till tvåtimmarsparkering. Det rör sig om omkring 450 p-platser från S:t Jörgens plats till Furutorpsgatan.

– Det har kommit önskemål från Cityföreningens medlemmar som har drivit frågan, säger Hanna Candell som är vd i Citysamverkan, trepartssamarbetet i city som samlar Cityföreningen, fastighetsägarna och Helsingborgs stad i ett gemensamt partnerskap.

Parkeringsfrågan har ständigt varit på agendan, förklarar hon.

– En timme räcker inte alltid till för att äta en lunch, klippa sig eller uträtta sina shoppingärenden. Vi har fått indikationer från flera håll att kunder känner sig stressade på grund av parkeringstiden så det känns positivt att staden gör den här förändringen, säger Hanna Candell.

Detta innebär bland annat att samtliga av dagens entimmesparkeringar på Stortorget ska utökas till tvåtimmarsparkeringar. Arbetet med att skylta om de berörda parkeringarna är redan i gång och väntas vara klart i slutet av den här veckan.

Hanna Candell förklarar att ett långsiktigt mål för samverksangruppen är att få till ett mer levande city med fler och längre besök. Det här är ett led i det arbetet. Frågan är om det räcker att lägga till en timmes parkeringstid. Hanna Candell berättar att det hela tiden jobbas på att få till en balans mellan långtidsparkeringar i city, som i Sundstorgsgaraget för att nämna ett exempel, och kortare parkeringar. Den nya förändringen riktar sig främst till de som är i stan för kortare besök för att ta en lunch eller göra ärenden.

Staden vill dock inte ha för många låntidsparkeringar. Då riskerar man att få hit folk som parkerar sin bil här men inte har för avsikt att handla i stan, förklarar hon.

Publicerad 13 February 2018 12:47

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag