Klart: Tiomilare i Helsingborg i sommar

Helsingborg Marathon står värd för ett av SM:s tuffaste lopp i sommar

HELSINGBORG.

När SM-veckan kommer till Helsingborg i sommar ska Helsingborg Marathon arrangera en av de tuffaste grenarna: tio mils SM-löpning vid strandpromenaden.

Av
Joel Winqvist

Loppet är en av många idrotter och grenar som avgörs när SM-veckan arrangeras i Helsingborg och Landskrona mellan den 2 och 8 juli.

Tiomilaren arrangeras torsdagen den 5 juli.

Start och mål i sker vid cityarenan i Helsingborg på Gröningen. Banan består av en flack femkilometers varvbana längs strandpromenaden.

Det kommer även att finnas en motionsklass på 50 kilometer. Syftet är att fler ska våga testa utmaningen med att springa långt under bra förhållande, skriver arrangören i ett pressutskick. Detta presenterades under onsdagen.

– Det känns väldigt spännande att arrangera ett SM och 100 kilometer är något som passar oss väldigt bra. Vi har erfarenhet av att arrangera maraton sedan tidigare och eftersom start- och målområdet är samma som under Helsingborg Marathon så vi är familjära med området. 100 kilometer är en rejäl ansträngning och det ska bli ära att få arrangera detta, säger Andreas Gartmyr projektledare SM 100 km, i ett pressmeddelande.

Erik Alnervik menar att Helsingborg Marathon har bra erfarenhet av stora löparlopp, en erfarenhet som kommer väl till pass i sommar.

Erik Alnervik menar att Helsingborg Marathon har bra erfarenhet av stora löparlopp, en erfarenhet som kommer väl till pass i sommar. Foto: Joel Winqvist/Arkiv

Erik Alnervik, presskontakt på Helsingborg Marathon, säger till Lokaltidningen att det är en statusgrej att få arrangera en av SM-veckans programpunkter.

Väldigt många idrotter och grenar ska tävla under SM i staden. Finns det någon risk att det krockar?

– Nej, Helsingborgs stad håller i logistiken och vi arrangerar loppet i sig. Det känns stabilt och väldigt spännande, säger han.

Publicerad 21 February 2018 06:28

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag