Skänkte nallar för 5 000 kronor till polisen – ska ge tröst åt barn

HELSINGBORG/LANDSKRONA.

Lisa Johansson hörde om konceptet tröstenallar. Då bestämde hon sig för att samla in pengar för att kunna skänka nallar till polisen. På ett dygn fick hon ihop 5 000 kronor och kunde i helgen lämna över 15 fyllda kassar till polisens verksamhet.

Genom ett tv-program såg Lisa Johansson att poliser delade ut nallar till ledsna barn vid olika polisinsatser. Då kände hon genast att hon ville hjälpa till.

– Jag har haft kontakt med polisen genom mitt jobb på socialförvaltningen och frågade om de hade några nallar på polisen i Helsingborg, men det hade de inte.

Då lade Lisa ut en förfrågan på Facebook där man fick möjlighet att swisha henne en slant för att hon skulle kunna köpa nallar.

– Det sa pang! Jag har de bästa vännerna. På ett dygn kom det in omkring 5 000 kronor. Jag fick stoppa det eftersom jag inte skulle kunna köpa hur mycket nallar som helst.

Jag försöker hjälpa till och mår bra av det.

Tillsammans med dottern åkte hon till en stor möbelkedja där de tömde lagret på nallar. Hon bedömmer att de köpte 225 nallar första gången. Efter ett par inköpstillfällen hade Lisa Johansson fyllt femton kassar med nallar som hon i söndags lämnade över till polisen i Helsingborg. Nallarna ska sedan placeras ut i 15 bilar och som ska kunna ges till barn i olika situationer.

– Det kanske gör rädsla och ett möte med polisen lite lättare. En nalle kan göra skillnad för ett barn, säger Lisa Johansson som bor i Helsingborg men jobbar inom Landskrona stad med familjehemsplacerade barn.

– Jag har träffat många barn som har varit i en sådan situation eftersom jag har det arbete som jag har, säger hon.

Hon menar att det kan vara en bidragande orsak till att hon tog initiativet till att samla in nallar.

– Jag försöker hjälpa till och mår bra av att göra det. Jag var så tillfreds när jag kunde lämna nallarna till polisen. Men jag är också så glad och stolt att det finns så många som vill hjälpa till och stötta. Sedan är jag en "doer". Folk vill generellt göra något gott. Vi människor är ganska snälla av oss de flesta har ett gott hjärta.

Vad blir nästa projekt?

– Det vet jag inte. Det är inget jag planerar. Upptäcker jag något där jag enkelt kan hjälpa till så gör jag det.

Publicerad 23 February 2018 09:17

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag