Nytt löparlopp i Helsingborg i sommar – för de kvällspigga

Gänget bakom Helsingborg Marathon lanserar ännu en tävling

HELSINGBORG. Mitt under SM-veckan i sommar kommer Helsingborg night run att gå av stapeln för första gången. Ett löparlopp över fem kilometer som ska bli en riktig fest för helsingborgarna, men startskottet går först när somliga brukar gå och lägga sig.

Det händer en hel del på löparfronten i Helsingborg. I förra veckan skrev vi om att Helsingborg Marathon fått i uppgift att arrangera SM 100 km som en av många programpunkter under SM-veckan som sker i Helsingborg (och i Landskrona) i sommar.

Nu står det klart att gänget bakom maratonloppet lanserar ett helt nytt lopp för helsingborgarna; Helsingborg night run som ska anordnas fredagen den 6 juli. Även detta loppet kommer att ske samtidigt som SM-veckan.

Det är en fördel om löparna inte är alltför kvällströtta. Starten går nämligen först klockan 22.30. Start och mål sker vid Gröningen och blir ett femkilometerslopp.

Banan är flack och tar löparna längs Helsingborgs vackra strandpromenad med utsikt över Öresund och Danmark, skriver arrangören i ett pressutskick.

"Ambitionen är att locka över 1 000 deltagare till festen och där kommer att finnas startgrupper både för elit och de som vill gå", menar arrangören som poängterar att festen ska stå i centrum.

– Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse att kunna göra detta loppet. Det är fest och känslor i centrum och man får ta ut svängarna för en kväll. Vår ambition är att det händer något häftigt varje 400-500 meter längs med banan och att man ska få en upplevelse utöver det vanliga, säger Simon Wikstrand, projektledare för loppet, i pressmeddelandet.

Tävlingsledare Erik Alnervik:

– De löpare som vill slå ett personbästa på fem kilometer har bra förutsättningar på denna banan men det handlar framförallt om stämning och upplevelse. Alla ska kunna vara med oavsett nivå och vi kommer att jobba hårt med att skapa ett evenemang som tillsammans med våra sponsorer och partners bjuder upp till fest, säger han.

Ambitionen med Helsingborg night run är att det ska vara ett årligt återkommande evenemang men utan bestämd plats. Evenemanget ska vara tänkt att arrangeras i samband med andra stora evenemang under sommaren i Helsingborg för att skapa en dynamisk prägel på evenemanget, enligt arrangören.

Tidigare har vi skrivit om att arrangören kommer att satsa på ett halvmaratonlopp i Helsingborg, under samma dag som Helsingborg Marathon arrangeras den 1 september. Loppet kallas Atea Helsingborg halvmaraton och är också nytt för i år.

Publicerad 28 February 2018 06:12