Klart: Här är alla stoppen på nya Madamilen i Sundets pärla

En kulinarisk resa genom Helsingborg väntar

HELSINGBORG.

Tre luckor fanns i schemat för nya Madamilen när Lokaltidningen skrev om satsningen senast. Nu är det klart var samtliga stopp sker.

Av
Joel Winqvist

Konceptet Madamilen kommer till Helsingborg den 10 mars. Tanken är att bjuda matglada på en dag med det kulinariska i centrum i en och samma stad. De som nappar köper ett armband som räcker under passet på dagtid. Sedan väntar tio stopp på restauranger, butiker och kaféer. Hur länge man stannar på varje ställe och i vilken ordning man besöker dem är upp till var och en. Och alla får ta det i sin egen takt.

– Helsingborg har alltid varit en riktig krogstad, sa Malin Broman, lokal projektledare för eventet i stan, till Lokaltidningen när vi skrev om satsningen för några veckor sedan.

Då var sju av de tio stoppen klara. Nu har de tre återstående luckorna fyllts och det står klart att även Lakritsboden, Tikal och Redimat står med på matvandrarnas schema.

För Maja Larsson, som driver Redimat i par med Frida Granström, är deltagandet ett trevligt sätt att marknadsföra restaurangen på.

– Det ska bli jättekul att vara med. Det kanske kommer hit ganska många nya som aldrig har varit på vår restaurang, säger hon.

Det finns minst sagt ett digert utbud av restauranger i stan, konstaterar hon.

– Och det har ju blivit en grej också att många går ut och träffas på krogen, säger hon.

Hur ser du på konkurrensen?

– Den är stenhård. men om man bara kan hålla kvalitet så är det bara bra med konkurrens. Det blir ju en morot också för att lyckas, menar Maja Larsson.

Mer information om eventet finns på hemsidan www.madamilen.se

Publicerad 01 March 2018 08:09

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag