Välkända ölbryggeriet öppnar bar – på ångfärjetomten

"Ser fram emot att vara med och höja Helsingborg som en ölstad"

HELSINGBORG. Öltillverkaren Brewdog kommer att öppna en ölbar på ångfärjetomten sommaren 2019.

Av
Joel Winqvist

I Helsingborg byggs det nya området, SeaU Helsingborg, på den gamla ångfärjetomten. Bygget omfattar såväl en kongressanläggning som hotell och bostäder. I bostadsrättshusen byggs även lokaler och första kontraktet är nu tecknat med öltillverkaren Brewdog, som öppnar en ölbar här sommaren 2019.

– Vi ser fram emot att vara med och höja Helsingborg som en ölstad. Utöver våra egna bryggda ölsorter så handplockar vi alltid de sortiment vi serverar, gärna med olika lokala inslag. Så vi ser fram emot att lyfta in Helsingborg, inte bara i stämningen från Helsingörskajen, utan även i sortimentet, säger Magnus Svensson, delägare i BrewDog Bar, i ett pressmeddelande.

Detta innebär öltillverkarens första etablering i stan.

Brewdog har egna bryggerier där de tillverkar ölen som de sedan starten 2007 har blivit världskända för. Sortimentet på Brewdogs barer består enligt uppgift till hälften av deras egen bryggda öl.

Johan Svedström på bild i mars 2017. I bakgrunden ångfärjetomten som då förbereddes för byggnation.

Johan Svedström på bild i mars 2017. I bakgrunden ångfärjetomten som då förbereddes för byggnation. Foto: Joel Winqvist/arkiv

– När Brewdog slår upp dörrarna för första gången i Helsingborg, blir det med utsikt över Öresund. Lokalen kommer ha en uteservering längs med Helsingörskajen och kommer bidra med ett helt nytt barkoncept som idag saknas i staden. BrewDog kommer med sitt koncept sätta sin egen prägel på stråket längs kajen, säger Johan Svedström, affärschef på fastighetsägaren Midroc, i pressutskicket.

Bostäderna

Bostadsområdet som Brewdog blir grannar med kommer bestå av totalt 155 bostäder, varav 107 blir bostadsrätter och 47 blir hyresrätter. I bottenvåningarna finns fyra lokaler för uthyrning.

Källa: Midcroc

Publicerad 08 March 2018 00:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag