Åtrå och utstuderad maktkamp när Figaro gifter sig i Helsingborg

Figaros bröllop har snart premiär på stadsteatern

HELSINGBORG. Åtrå, otrohet och utstuderad maktkamp. Figaros bröllop är en farsartad komedi med titelpersonen i centrum tillsammans med hans kärlek Susanna.

Den 24 mars har den premiär på Helsingborgs stadsteater och kommer sedan att spelas fram till den 5 maj. Köpenhamnsbaserade regissören Moqi Simon Trolins uppsättning beskrivs som en färgsprakande, absurd och musikalisk komedi med djupt förankrade rötter som låter publiken förstå att verkligheten ibland inte är vad den ser ut att vara.

Den bjuder på inslag som het passion, intriger och längtan efter bekräftelse. Och en pyrande revolution. Och apropå revolution: den skrev redan strax före franska revolutionen 1789.

I den nu aktuella uppsättningen spelar teaterprofiler som Birgitta Rydberg och Fredrik Dolk. Det här är faktiskt första gången Brigitta Rydberg medverkar i en pjäs på Stadsteatern.

– För mig är det en dröm som går i uppfyllelse att få jobba här, säger Birgitta Rydberg i en kommentar till stadens sajt kulturkortet.se

Birgitta Rydberg spelar den eländiga och förtvivlade husan Marceline.

– Hennes karaktär växer på mig allt mer. Även om det inte är en huvudroll är Marceline viktig för pjäsen. Det känns jätteroligt att vara hon som sätter kulör till berättelsen och som driver på, så att andra kan glittra, fortsätter hon.

I övriga roller syns Robert Olofsson, Lisa Larsson, Tobias Borvin, Evamaria Björk, Emma Mehonic och Jan Unestam.

Publicerad 20 March 2018 00:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag