Blev världsberömd över en natt – nu klar för nya Öresundssatsningen

Jonah Nilsson en del i Öresound

HELSINGBORG/HELSINGÖR. Med högst unika covers på världsartister som Lady Gagas och Justin Biebers låtar blev han i princip känd över en natt. Nu är Jonah Nilsson klar för musiksatsningen Öresound.

Hans band Dirty Loops unika funk-pop covers på Lady Gagas "Just Dance" och Justin Biebers "Baby'" sågs av miljoner på Youtube och gav honom och hans band ett skivkontrakt hos Grammy innaren David Foster. Nu står det klart att "funkfenomet" gästar Kulturværftet i juni, inom ramen för musiksamarbetet över sundsgränserna, Öresound, som Lokaltidningen har berättat om tidigare. Samarbetet handlar om att introducera svenska artister i Danmark och danska här i Sverige. Det är The Tivoli i Helsingborg och Kulturværftet som står bakom satsningen.

Nu turnerar den svenska sångaren världen över som soloartsit och i slutet av juni gäster han alltså Kulturvæftet i Helsingör med sitt nya soloalbum.

– Aldrig i mitt liv trodde jag att jag skulle kommit hit. Jag lever i nuet, och det har hjälpt mig att hålla båda fötterna på jorden. Allt jag vill är att skapa musik som betyder något för andra ... allt annat är bara en bonus, säger Jonah Nilsson i ett pressmeddelande.

Publicerad 06 April 2018 09:49