Då arrangeras Helsingborg Pride

Ska fokusera mer på samhörighet och gemenskap

HELSINGBORG. Årets pridefestival i Helsingborg kommer att ske den 11 och 12 augusti och ha ökat fokus på samhörighet och gemenskap.

Det blir två dagar fyllda med film, kultur och mötesplatser och på söndagen går prideparaden genom staden. Årets tema är kamp och festivalen tar delvis en annan form, men precis som förra året är det en fristående pridefestival, skriver arrangörsgruppen.

Det var ifjol som Helsingborgs första egna pridefestival arrangerades. Till årets event krymps evenemangsdagarna från fjolårets tre till två.

– I år kommer vi att fokusera mer på samhörighet och gemenskap, det blir en festival mindre i storlek men större i innehåll, säger Lisa Säthil, ordförande för RFSL Helsingborg som är en del av arrangörsgruppen, i ett pressutskick.

De senaste åren har ett HBTQ-nätverk börjat byggas upp i staden. Det arbetet fortsätter nu, enligt RFSL-ordföranden.

– Vi ser ett behov av att samla vårt community, för att bli starkare tillsammans och vi vill använda Helsingborg Pride som en plattform för detta. Vi hoppas att fler ska vilja bli delaktiga i den aktivism som sker lokalt året runt, säger Jinn Säthil från Ung HBTQ/HBG som är en del av arrangörsgruppen.

Publicerad 10 April 2018 12:31

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag